Wideangle-bloggen

Hvordan lykkes med B2B- marketing på Linkedin?

LinkedIn står som den ubestridte lederen innen B2B-markedsføring i sosiale medier, og med god grunn. Plattformen har utviklet seg dramatisk siden sin spede begynnelse og tilbyr nå en myriade av funksjoner for markedsførere som sikter mot forretningsklienter. Her er nøkkelstrategier for å maksimere din B2B-markedsføringsinnsats på LinkedIn i 2024.

Forfatter: Benjamin Wærøe Mortensen
Rolle: Daglig Leder
Estimert lesetid: 3 minutter

Sterkt førsteinntrykk

Bedriftssiden din er fundamentet for din tilstedeværelse på LinkedIn. Sørg for at den er oppdatert, reflekterer merkevaren din og viser frem dine unike verdier. En komplett og engasjerende side tiltrekker seg følgere og bygger troverdighet.

Content is king

Skap verdifullt innhold som resonnerer med målgruppen din. LinkedIn er ideell for thought leadership-artikler, casestudier og innsiktsrike innlegg. Delingsverdig innhold som tilbyr løsninger på bransjespesifikke problemer eller gir innsikt i industrielle trender vil fremme engasjement og styrke din merkevareposisjon. Ikke vær redd for kvalitet > kvantitet, ikke alt trenger å være helt polert.

I dagens verden, med våre korte oppmerksomhetsspenn, er det viktig å distribuere innholdet ditt i korte godbiter. Ved å klippe opp dine lengre videoer til mindre, lettfordøyelige mikroinnholdsstykker, holder du oppmerksomheten. Komprimer informasjonen og ikke undervurder kraften av en god "hook" – de første sekundene av videoen din må fange seerens interesse umiddelbart. En spennende, provoserende eller spørrende åpning kan være forskjellen mellom en video som går viralt og en som drukner i støyen.

Utnytt LinkedIn-annonser

LinkedIn’s annonseplattform blir stadig mer sofistikert. Med muligheter for målretting basert på jobbtittel, industri, selskapsstørrelse og mer, kan du finjustere dine kampanjer for å nå nøkkelpersoner. I 2024 er det viktigere enn noen gang å være presis med dine annonsebudskap og målgrupper.

Aktiver din Salgsstyrke

Dine ansatte, spesielt salgsteamet, kan være dine beste ambassadører. Oppfordre dem til å dele innhold, delta i bransjespesifikke grupper og utvide sitt profesjonelle nettverk. Dette menneskelige aspektet legger til et lag av tillit og relasjonsbygging som er uvurderlig i B2B-markedet.

Mål og Optimaliser

LinkedIn tilbyr detaljerte analyser for å spore effekten av dine innlegg og annonser. Bruk denne dataen til kontinuerlig å forbedre din strategi. Test forskjellige innholdstyper, postingstidspunkter og annonseformater for å se hva som fungerer best for ditt publikum.

Vær Personlig og Tilgjengelig

B2B kjøpere leter etter personlige relasjoner, ikke bare transaksjoner. Bruk LinkedIn til å starte samtaler og nettverke aktivt. Delta i diskusjoner, svar på kommentarer og være proaktiv med å nå ut til potensielle leads og partnere.

I 2024, mer enn noen gang, er det essensielt å tilnærme seg LinkedIn-markedsføring med en strategi som balanserer mellom kreativitet og datadrevet beslutningstaking. Med riktig tilnærming kan LinkedIn bli en kraftig kanal for å drive B2B-markedsføringen fremover, bygge merkevarebevissthet og generere høyverdige leads.

Nyheter fra bloggen

Kunnskap er kjernen i utvikling. Vi deler gjerne det vi kan med deg!

Hva er inbound marketing?

Ønsker du å tiltrekke flere kvalifiserte leads direkte til deg, fremfor å aktivt søke dem opp? I denne artikkelen utforsker vi hvorfor inbound marketing bør stå øverst på din strategiliste i 2024.

Nytt!

Hvordan lykkes med B2B marketing på Linkedin?

LinkedIn står som den ubestridte lederen innen B2B-markedsføring i sosiale medier, og med god grunn. Her er nøkkelstrategier for å maksimere din B2B-markedsføringsinnsats på LinkedIn i 2024.

Hvordan lage en god landingsside?

Hva skal til for å skape en god landingsside? Hvilke prinsipper ligger til grunn, og hvordan kan du slippe problemer down stream?